Jobba som väktare

Catrine - stationär väktare i reception

 

Började på Nokas: 2013
Bakgrund: Filmbranschen 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? Börjar med passpågång på mobilen/radion. Startar datorerna, tar fram nycklar, skriver ut dagens besök, går igenom mailen. Sedan öppnar jag växeln. Jag är ansvarig för alla larm som inkommer under dagtid. Jag larmar av och på byggnader vid begäran och har även ansvar av övervakningskamerorna i området. Under ronderingen görs bland annat byte av nödkåpor och strips, både inomhus och utomhus på objektet. Jag förbereder för nyanställningar, lägger upp personen i systemen med rätt behörigheter. Ansvarar även för korttillverkning av nya och gamla passerkort. Dagen består av att svara i telefon, ta emot besökare svara på mail, öppna och frankera post, boka bud, UPS och taxi, beställning av luncher och blommor. Är allmänt behjälplig med allt som kan dyka upp.

Vad är det roligaste med ditt jobb? Flexibiliteten, ingen dag är den andra lik. Att träffa människor och vara behjälplig och ge service på ett professionellt sätt.

Vad är svårt? Att förmedla på ett tydligt och rakt sätt att vi arbetar med säkerhet, utan att verka fyrkantig och tråkig.

Varför valde du Nokas? När jag gjorde mitt val föll det på en bra presentation från rekryteraren och driftchefen. Jag tyckte att företaget var lagom stort - och nu har det gått 6 år.

Hur ska man vara som person för att trivas som väktare på Nokas?
Man ska ha ansvarskänsla, vara stresstålig och uthållig. Kunna hålla många bollar i luften, och det är viktigt att man har social kompetens. Det kommer man långt med.

 

Patrik - arbetsledare och väktare

Atilla - skyddsvakt

Sebastian - ordningsvakt

Caroline - flygplatskontrollant