Jobba som väktare

Patrik - arbetsledare och väktare

Arbetar som: Arbetsledare dag.
Arbetat i företaget sedan: 2006.

Bakgrund: Jag började som rondvakt nattetid direkt efter värnplikten. Jag har tjänstgjort som rondvakt, disponibel resurs, gruppledare och nu arbetsledare, både natt och dag.  Kan tillägga att jag även haft en sejour på Örebro universitet och läst ekonomi i fyra år.

Hur ser en typiskt arbetsdag ut för dig?
Startar alltid morgonen 06:00 med en kopp kaffe och avlämning från nattkollegorna, där vi går igenom vad som hänt under natten och vad som kommer ske under dagen. Därefter inväntar vi eventuella sena sjukskrivningar, avlösningar som av olika anledningar inte är på plats. Kanske kunden hör av sig med frågor som rör det som hänt under natten. Telefonen går ofta varm samtidigt som det kan dyka upp saker som måste lösas, så ibland är det svårt att hinna med alla samtal. Men det varierar väldigt mycket.

Allt lugnar i regel ner sig efter 08:00. Då passar vi på att koordinera eventuella utkörningar, hämtningar och extrabeställningar som kan tänkas finnas på agendan och ser till att det löper på. Resterande del av dagen åker vi runt bland objekten och träffar kollegor, tar en fika, gör en internkontroll och ser allmänt till kollegornas välmående och kanske någon idé kring förbättringar. Åker även akut ut om det skett något där en kollega skadat sig, tryckt överfall eller upplevt något som denne mår mindre bra av. På kontoret surras det med chefer och olika funktioner om lösningar på uppkomna frågor, problem, förbättringar eller framtiden. Väl efter 17:00 är det åter som i början av passet och vid 18:15 är det dags att åka hem efter utförd avlämning till nattkollegorna.  

Vad är roligast med ditt jobb?
Det är mycket som är roligt men det bästa är nog alla kollegor man får träffa som arbetsledare och att vara spindeln i nätet som får den operativa delen att flyta på.

Vad är svårt med ditt jobb?
Inget är svårt när man kan det, men tid skulle jag säga. Det svåra är när uppkomna problem ska lösas inom korta tidsramar. Speciellt eftersom det samtidigt kommer in andra ärenden, det finns inget som heter lugn och ro. Så tid är det svåraste.

Varför valde du Nokas?
Att det blev Nokas var en ren slump, dock är anledningen till att jag stannar att jag stormtrivs. Genomgående är det en trevlig atmosfär både bland kollegorna och det finns chans till utveckling inom företaget, du är inte bara en siffra.

Hur ska man vara som person för att trivas som väktare på Nokas?
Förutom att du kan och självklart ska vara dig själv tycker jag Nokas värdeord speglar den frågan riktigt bra. Som person bör du vara pålitlig, handlingskraftig, engagerad och samarbetsvillig. Då blir du en del av Nokas-familjen.

 

Catrine - stationär väktare i reception

Atilla - skyddsvakt

Sebastian - ordningsvakt

Caroline - flygplatskontrollant